Моя душа

Соловьёва
Максім Багдановіч (1891 – 1917)



Мая душа, як ястраб дзікі,
Што рвецца ў неба на прастор,
Вартуе вольных птушак крыкі, –
Мая душа, як ястраб дзікі.
Учуўшы іх, страхне вялікі
Свой сон, шыбне ды вышай гор,
Мая душа, як ястраб дзікі,
Што рвецца ў неба на прастор!

1910 

Моя душа как ястреб дикий,
Что рвётся в небо на простор,
Что стережёт птиц вольных крики,
Моя душа как ястреб дикий.
Услышав их, стряхнёт великий
Свой сон к вершинам снежных гор,-
Моя душа как ястреб дикий,
Что рвётся в небо на простор.