Вечер

Соловьёва
Максім Багдановіч - пачынальнік беларускіх  трыялетаў

На небе месяц ўстаў зялёны
І хутка стане снегавым.
Над лесам, дзе шапочуць клёны,
У небе месяц ўстаў Зялёны.

Ўсё спіць. Не бачыць свет стамлёны,
Што, свеціцца праз хмарак дым,
У небе месяц ўстаў зялёны
І хутка стане снегавым.


            Один триолет стоит поэмы.
            Максим Богданович
   Вечер
На небе месяц стал зелёным
И скоро станет снеговым,
Где шепчутся под небом клёны,
Над лесом месяц встал зелёный...

Спит мир, трудами утомлённый,
Не видит он сквозь светлый дым:
На небе месяц встал зелёный
И скоро станет снеговым.