Легенда Карпат

Оксана Майданська
               
Про річку Прут й гору Говерлу,
Напевно не читали всі її легенду.
Про дівчину і хлопця які закохані були,
В Карпатах де вони жили.

Як утворилася гора Говерла?
Як річка Прут тече від неї?
Я хочу в декількох словах вам написати,
Тож прочитайте у віршовому рядку.

Було це вже давно - пре давно,
Роки минули і століття,
Та історичні ці події залишились вічно,
Гори Карпати до сьогодні  так пишаються.

Прут і Говерла любили один одного,
Та батько дівчини король  всіх горів,
Не захотів щоб зустрічались - був проти,
Про те ще був і чаклуном до того.

Не розумів він доньку свою,
Заборонив він бачитися хлопцю.
Із люті дочку перетворив на гору,
Що в УКРАЇНІ є найвищою горою.

Та бідний хлопець сумував,
І сльози лились на Говерлу.
Чаклун побачив ту вірність і любов,
Та Прут перетворив в струмочок.

Стікали сльози до самих її ніг,
З тих пір тече по схилах  гори Говерли.
Звідки бере початок назва річка Прут,
Тече через ліси та перше селище ВОРОХТА.

                07.07.2013р              О М.                Ворохта