Фад атай кьуьд

Гулья Мисриханова
 И , ц1инин кьуьд вахт дахьанмаз
Вичик тади кваз атана.
Къаярикай чилер хьуьдай
Живед (ин) маргъал гваз атана.

Къуват кумай пешер къацу
Жив ацукьна ,к1евна далу.
Эхтибар жеч зулун къарал
Къведач лугьуз кьуьд рак1арал.

Вил алаз акъвазнач яргъал
Хъуьт1уь вичин къалурна гьал.

Хабар гана вуч къвезвайди.
Чил кусудай вахт жезвайди.

Жив ацукьнамазди чилел
Сулейман хтанан рик1ел?
Цавара ,жив жуьзвай шешел
Пад хьана ,жимид хьана хьи.

Сулейман тир кесиб-фагъир
Хъуьт1уь к1евнай адан жигъир.
К1ела  шиир ,гана фикир
Вин хиял къенид хьана хьи.

Гьазур хьанвач гьеле халкьар.
Фад атана ,къайи вахтар.
Квез тир кьван ам ,ик1 бейхабар
И кар лап харчид хьана хьи.