Зулун гьалар

Гулья Мисриханова
 ХЪИПИ ХЬАНВАЙ ПЕШЕРИВ КЪУГЪВАЗВА ШАГЬВАР
 ЗАЙИФ ХЬАНВАЙ ГЬАЛДИКАЙ ГЬИЧ ,КЬАН ТИЙИЗ ХАБАР.
 ИНСАФ ТИЙИЗ СА АРАЙРА Г7АТАЗВА ХЪЕЛ КВАЗ.
ВЕГЬЕЗ ЧИЛЕЛ ГУЬРЧЕГ ПЕШЕР ,КЬАРАДИК КУТАЗ.

 Я залум зул им дуьз яни,инсаф тийиз на
Гуьрчегвилер багъишзава ч1ехи чилиз на.
Алахъзавай куьруь  ийиз уьмуьрдин6 яшар
Хуш жедани  бес цуьквериз вин  серин йикъар.

 Зулу вичин йикъар йифер акъудзава шез
 Кьисметдални рази тушиз,сабур хьуьз тежез.
 Гуьрчег я вин уьмуьрни къе ,девлетни я бул.
Вун бахтлу я ,бахтлу я ,я гуьлуьшан зул.

 Зулу вегьенвани хиял ,лагь вин деринриз
Къецел экъеч1наваани вун гьалар секинриз.
Хур ац1уриз къачу нефес ,рик1 шад жедайвал.
Зулун хъсанвилер вири  руьгьдиз къведайвал..

Хъипи пешер ягъиз гару тухузва зайиф
Хуш нехишар квадарзава,  хъвен тийиз гьайиф.
Сирерикай сефил рик1ин ,хараа шад гам
Зулу эк1ягънава чилел ,вегь лугьуз чаз кам.

Къанун ят1а т1ебиатдин цавар шедайла.
хвешивиляй  чилери фад акъайда цуьквер.
Белки гатазва рекъини ,цифер къведайла
Гьакинай шехьзават1а ,зул,кьежириз чилер.

Т1ебиат лап гуьрчег хьанва,алукьайла зул.
Шадвилин накъвар  вилерлай авахьзава бул.
Кьежира  зул на чилерин бегьерлу накьвар.
Гзаф атуй вин вилерлай ,шадвилин накъвар.

Белки зулу кутазват1а вичин пай чилик.
 Хабар  хьана,  къвезвайдакай мекьи кьуьд вилик.
  Алахънавай тади кваз лап ,дегишариз гьал.
  алчудариз чилел



.