Уильям Батлер Йейтс Новые Лица

Леди Йеннифэр
Poet: William Butler Yeats
Poem: The New Faces
Volume: The Tower
Year: Published/Written in 1928

The New Faces

If you, that have grown old, were the first dead,
Neither catalpa tree nor scented lime
Should hear my living feet, nor would I tread
Where we wrought that shall break the teeth of Time.

Let the new faces play what tricks they will
In the old rooms; night can outbalance day,
Our shadows rove the garden gravel still,
The living seem more shadowy than they.

Уильям Батлер Йейтс
Новые Лица

Когда ты постарел и плоть твоя мертва
Ни липы ароматные, ни южные древа
Шагов твоих живых не смогут услыхать.
И нет в тот край возврата, где едва
Не удалось нам Время обуздать.

Пусть много новых лиц заполнит этот дом,
Пусть в старых комнатах они резвятся днем,
Но наши тени станут в сумерках ночных
Блуждать по саду, будучи при том
Реальнее любого из живых.

Пер. Юлии Муравьевой