Восень

Надежда Петручук Филон
Жнівень саступае п’едэстал- 
Восень ён убачыў на парозе.
Летні дзень такі кароткі кароткі стаў,
Пажаўцела лісце на бярозе.

Хутка зноў закружыць лістапад,
Паляціць пад ветрам павуцінне,
Хмарамі зацягне далягляд
І смуга над рэчкаю застыне.

Восень на парозе. Прыгажосць
Захавана ў ёй і таямніца.
Колькі захаплення ў гэтым ёсць,
Каб душою тут з прыродай зліцца.