Не знаю я...

Мария Зубрий
Не підпливай до берега мого,
Хай білий корабель несуть вітрила...
І, ради Бога! не питай - Чого?!.-
Не знаю я, чому я розлюбила...

Мабуть, повіяв вітер в інший бік,
І не туди мене понесла хвиля.
Чи дням моїм новий почався лік,
Чи наступила ера божевілля?..

Хто може пояснити - звідкіля?..
Любов приходить... і куди зникає?
З тих пір, як стало небо і земля,
На це питання розсуду немає...