Потр бно дякувати

Люба Охман
Потрібно дякувати повсякденно:
За руки, ноги, хліб і чисту воду, 
За все, чим користуємось буденно-
Думки, розмови, кожен рівний подих. 

Не дивимося часто на дрібниці, 
Які Господь від нас не забирає, 
Беремо просто з Божої скарбниці, 
Подякувати навіть забуваєм. 

В минуле повертаймося думками, 
Згадаймо всі Його благословіння, 
За хліб, який збираємо роками, 
За все, що виростає із насіння. 

За те, що прокидаємось щоденно, 
І чуємо пташок гучні розмови, 
За все кругом, що створено натхненно, 
Що здійснюється кожне Боже слово. 

За все потрібно дякувати нині, 
І милості Господні рахувати, 
Посіви навесні й жнива осінні
Та саме головне не забувати, 
Що на землі ми гості тимчасові, 
Хоч мешкаєм не всі у панскій хаті-
Багатство маєм Божої любові, 
Спасіння Дар і Слово Благодаті! 
21.09.16