Павло Тычина. Я сказал тебе лишь слово...

Людмила Цурко
                ***
Я сказал тебе лишь слово -
А какой же гул поднялся:
В небе солнце зазвенело,
Лес далёкий засмеялся.
Посмотрел я в твои очи,
Сжал я руку в сладкой муке,
Гуси белые за речкой
Разлетелись все по лугу...
Заглянул я в твою душу
И к сердечку прислонился,
Вижу - вишни расцветают,
Слышу - тихий гимн полился.
И весна танцует где-то,
Растопивши льдины мигом! -
Переполненный любовью,
Открываю её книгу.

                ***
Я сказав тобі лиш слово -
Вколо ж шум який піднявся:
В небі сонце задзвеніло,
Гай далекий засміявся.
Подививсь я в твої очі,
Стиснув руку в любій муці,
Білі гуси ген за ставом
Розлетілися по луці...
Заглянув я в твою душу,
До серденька притулився,
Бачу - вишні розцвітають,
Чую - тихий спів полився.
Ах, це десь весна танцює,
Розтопивши білу кригу! -
Переповнений любов"ю,
Я одкрив кохання книгу.