Матулiны рукi

Анна Пикуза
Шурпатыя рукі,пагнутыя пальцы
Ў мазолях набітых ад цяжкае працы.
Калючыя рукі, яны быццам тарка
Таму, што жыцце свае маці - даярка.
Цяпло мацярынскае сэрца кранае,
Нібыта далонямі роднага краю.
Яны не абдзеляць пяшчотай сваёй,
Бо гытыя рукі, матулі маёй...