24 серпня. Парад

Анатолий Тарасовский
На свято  Незалежності  країни
Та   всупереч зрадливості  порад
Відбувся він у  серці України…
Які думки навіяв  цей парад?

Вдивляюсь  у  не всміхнені обличчя,
Що постають переді мною знов-
Та бачу  я і гордість, і величність,
І Віру,   і Надію,  і Любов.

По-перше, Віру - Віру в Перемогу,
На що не сподівались у кремлі,
На націю Надію, та на Бога,
Та на  Любов до рідної землі.

Крокують  по  Хрещатику  солдати
Під  поглядів   зворушливий  ескорт,
А я не можу, щоби не згадати
Тих  «кіборгів»  та  їх Аеропорт.

Де заклики  «Стояти  до останку!»
Не сприйняті були  за   моветон…
Коли по хлопцях – з   БеТееРів, з танків -
Та  встояли … не витримав бетон.

А до полеглих  пам’яті безмежність
Загоїтись не може  та ятрить…
Але без цього  наша незалежність
Скінчилася би віком двадцять  три.