Иуевщина светлая мая

Станислав Тарашкевич
               
Перайшоў Літоўскую границу 
А за ёй сіяе неба край   
Бачу там вясковую капліцу       
Вельмі там цудоўна быццам рай 
            З ног сваіх скідаю чаравікі
            Крочу басяком я па траве
            Ціха выцякае з лесу Гаўя 
            Сінім небам сонейка плыве   
Лашчыцца трава да басых ног 
Як даўно не бачыў родну вёску      
Тут я ад кахання занямог 
Пакахаў Данусеньку-бярозку   
            Той дзяўчынкай я быў пакаханы   
            Тут каханне тых далёкіх дзён   
            Дзе і як жыве мая бярозка   
            За якой я бегаў наўздагон
Прыязжаю я цяпер у Іўя         
Да старэнькіх вербаў і бяроз
Ятаўтавічы Галімшчына
Тут я нарадзіўся і ўзрос
            Тут мне ў школу дзверы адчынілі
            Навучыўся я чытаць пісаць
            Тут дыплом у Гродна ўручылі   
            І пашоў па свету вандраваць   
Я цяпер па свету не вандрую   
На радзіме мама і радня
Памятаю моладзь залатую
Іўеўшчына мілая мая
            З радасцю ў Іўе прыязжаю
            Хораша цудоўна быццам рай    
            Тут сваё юнацтва ўспамінаю
            Дарагі мне Баларускі край