Сябру

Иван Гапеев 2
               

Мiлы братка-беларус,
Мiхаiл наш Смольскi!
Ты калега баявы,
Задор - камсамольскi...

Кат фашысцкi растраляў
Бацьку-партызана
У дзярэўнi,дзе ты жыў
I падрос так рана...

Ты наш слаўны КГТ
У свой час закончыў,
Потым унiверсiтет
Растоўскi завочна.

Ты i лектар выдатны -
Гаргазета пiша,
Памясцiла там партрэт
Дарагога Мiшы.

Ты ўсiх чаем напаiў
З сунiчным варэнням,-
На Радзiме як пабыў
У гэты час асеннi...

Ты настаўнiк выдатны,
I цябе усе любяць...
Семдзесят ящэ не сто -
Усё гады дабудуць!

            01.11.2010