Dzokiej i Liara

Алла Польская
DZOKIEJ I LIARA

            
Gra wstepna – och, ach…
Poszeptac do uszka,
Poglaskac cycuszka
I predko do lozka,
A tam.., fantazji rzadkiej
W zmyslowym klebuszku
Dzokiej i Liara w milosnym racuszku
Polacza swe ciala.

I nozki, zlozone w gitare
Oparte na meskim ramieniu
W pieszczotach i szeptach, na miare
Boga Hymeneja, ktory
Polaczy w monolit te pare.
W kolorach swiatla czerwieni
Dwa ciala miluja siebie,
Ich duszy fruwaja, jak w niebie…
Dzokiej wypelnia miloscia Liare.

18-06-2014

                ***
AP (wersja oryginalna)