Розумний iжачок

Людмила Сойту
 

Їжачок-лісовичок,
Сто тоненьких голочок,
Він до школи поспішає,
Вранці рюкзачок збирає.
В тому рюкзачку лежали:
Папка,зошит,два пенали,
Ручка,м’ячик,фарби,гумка,
Диск із мультиком про Умку.
Ще Їжак поклав Букварик,
Блейди, «тачки» і ліхтарик.
Не забув узяти він
Голубий новий «Маквін».
Мама яблуко поклала,
А бабуся пиріжок,
Залишилось місця мало...
Може взяти ще й свисток?
Тут заходить в хату тато,
Став у Їжачка питати:
«Чом ти,сину,досі вдома,
Чом до школи ще не йдеш?
Покажи мені,синочку,
Що в портфелику несеш.»
Заглядає тато в сумку,
Бачить диск,той,що про Умку,
Блейди,м’ячик і свисток.
Ось,що в школу ніс синок!
Тож,скажіть мені,малята,
Що до школи треба брати?
Може іграшки й свисток?
Що не те взяв Їжачок?


Наталія Кузьмічова. Травень 2013р

       ( Перевела Людмила  Сойту)

    УМНЫЙ ЁЖИК

...Собирался ёжик в школу -
Скоро будет всё готово:
Вот он, новенький портфель...
Надо взять с собой свирель -
На уроке поиграть,
Ребятишек забавлять.
Надо взять ещё пенал,
Ручку, мячик и волан;
Диск из мультиков про Умку,
...Кубики кладёт он в сумку,
" Я возьму ещё букварь,
Яркий новый календарь,
И ещё, конечно, тачку,
И малиновую жвачку!"
Мама яблоко кладёт,
А бабуля - пирожок....
Тут как раз приходит папа -
"Что, сынок, с собою взял ты?"
В ранец заглянул отец -
" Ну, ежонок, молодец....
Всё ты взял с собой, сынок,
Только будет ли урок?"

   сентябрь, 2016, Людмила Сойту