Ось i все... для детей

Елена Каминская7
Ось і все: зібралось літо,
У валізу склало квіти,
Що хитались поміж житом.
На метелику летіти,
Чи на крилах пташки? Годі…
І босоніж не зашкодить
По погоді й по негоді,
Щоб знайти іще пригоди…
Їх завжди не вистачає…
Кажуть там – за небокраєм
Пригощає сонце чаєм:
Всіх гостинно зустрічає!
Ще на гойдалку-хмарину
Можна сісти й без зупину
Підлітати, мов пір’їна
Раз сто десять за хвилину…
За коня -  на спину вітру
Застрибнути швидко, хитро
(Ось таке те літо – цитра).
У руці  завжди палітра,
Малювати не ліниться:
Хочеш пити – ось криниця,
Хочеш їсти – паляниця,
Може - казку, таємницю…
Фарбувало все навколо,
Вибирало кращий колір…
Так і бігало б по колу!

Не іти би тільки в школу…
(28.08.16)