Як цыркачы по той вяроуцы

Станислав Тарашкевич
Узыйшоў  на мост,  гляжу  на  Дэйму
Ціха  шырокая  цячэ
Дзе  сабірае  свае  воды
Што  на  спіне  ў  заліў  нясе
            А  воды  брудныя  нясуцца
            І  рвуць і  кружаць  рыхлы  лёд
            Январ,  цяпло  стаіць  шэйсць-восем
            Як  быццам  бы  вясны  прыход
На  вадзе  лодкі  не  убачыш
Затое  бераг  у  рыбаках
Па  дзьве,  па  тры  кідаюць  вуды
Адну  трымаюць  у  руках
            Ёсць  смяльчакі  што  на  лед  сталі
            Ад  берага  на метры  тры
           Туды  сабаку  не  загоніш
           Аднака  наш  рыбак  такі
А  іншыя  далей  заходзяць
Находзяць  лунку  там  сваю
Як  цыркачы  па  той  вяроўцы
Ходзяць  са  смерццю  на  краю