Бiль

Валентина Козачук
Ловило  хлопченя  дощу краплинки
Смiх -переливи сонця золотi!
Як  весело летiли тi перлинки!
Не знав, що тата вбили на вiйнi...

Не знав,не розумiв...Його сердЕнько,
Не вiдало нi болю, а нi зла,
Бо поряд мама i дiдусь старенький
I сонячна заквiтчана весна...

А татко не дожив лише пiв слова,
пiв кроку ,пів ковтка  лиш до весни...
Звучить набатом пiсня колискова –
Бо ж квіти – з крапель кровi  проросли.