Родной земле

Наталья Лопашко
Під небом безмежним безмежні простори.
Чебрець і суниці в краю степовім.
Пшеничні поля золоті, наче море.
Народ мій пишається краєм своїм.

Троїцька земле! Мій край світанковий!
Витоки наші і сила – в тобі.
Чиста й жадана, як промінь ранковий,
Горда й квітуча і в щасті, й журбі.

Згорьована земле моя ясноока,
Крізь сльози дощів веселковий розмай.
Були світлі дні, а були і жорстокі.
Без розпачу й сліз майбуття зустрічай.

Ми Трійцю Святу світлим словом вшануєм.
Хай Троїцьку землю від зла вбереже.
Зозуля нехай довгі роки віщує.
Ми любим своє і цінуєм чуже.

Людей з сивиною нехай тут шанують,
Дитячі долоньки цілує любов.
Хай в рідному краї мир, щастя панують,
Щоб з рідного дому ніхто не пішов.

26.08.2016