ЖЫВЫ Я

Владимир Ермакович
          Ж Ы В Ы    Я
       (на беларускай мове)
                Памяцi Барыса Бележэнка,
                паэта, празаiка, Ганаровага
                члена Саюза псьменнiкау Беларусi.

Я быу у яго – на магiлцы  зямля
Уляжацца яшчэ не паспела,
А сёння, як кажуць, ужо спакваля,
У нябёсы душа адляцела.

Я быу у яго, i я з iм размауляу,
Яму гаварыу пра надзеi,
А ён прамаучау, як быццам: – «мауляу,
Навошта мне вашы падзеi?»

А сонца, так ззяла - сляпiла да слёз.
Шапталi анёлы святыя,
Праз подыхi ветра i шорахi лоз:
 – Жывы я! Жывы я! Жывы я!