Евгений Плужник. Две параллели, два меридиана...

Людмила Цурко
Две параллели, два меридиана -
Квадрат. Живи. Твори. И умирай.
Тут тверди тень. Тут, трепетно желанный,
Бессмертный мир. Тут Тигр, Евфрат и Рай.

Придёт пора - и ты обрящешь Еву.
А время минет - мир утратишь ты.
И переступишь грань (прими без гнева)
Какой- то долготы иль широты.

И будет снова: два меридиана,
Две параллели - вновь квадратный рай.
И тверди тень. И, трепетно желанный,
Бессмертный мир. Живи! Не умирай!

                ***
Дві паралелі, два меридіани -
І от квадрат. Живи. Твори, Вмирай.
Тут тверді тінь. Тут, трепетний і тьмяний,
Безсмертний світ. Тут Тигр, Євфрат і Рай.

Настане час - і ти обрящеш Єву.
Час промине - і мир утратиш ти.
І переступиш грань (уявну чи чуттєву)
Якоїсь довготи чи широти.

І буде знову: два меридіани,
Дві паралелі - квадратовий рай.
І тверді тінь. І, трепетний та тьмяний,
Безсмертний світ. Живи! Твори! Вмирай!