виходить дракон

Александр Ярошевский
виходить дракон
з шкаралупи людського будення
яскравий та вправний
й бачить світ різнокольоровим,
пірнає туди,
поза межі нудьги та нуждення,
де коїться казка,
що нею і є оцей Всесвіт,
ці Всесвіти,
де оперують герої,
де справжнє життя,
де одвічна свобода
крилата.

виходить дракон
він маленький,
цікавий, сміливий,
він виросте - й змінить цей світ,
що його не спіймає.
він сравжній, він
впорається із цим дивом -
із дивом життя на Землі,
цій казковій планеті!

...не будемо тут про сумне -
про людей,
що не вийшли
драконами
з буденної шкаралупи.
їхній власний вибір -
хоч, ось, вони в це і не вірять...