дидедин хъвер

Гулья Мисриханова
Милаим хъвер дидедин
Чинавай жегьил
Акурла зун шад жеда
Хкаж жез гуьгуьл.

Куьчедай зун хтайла к
Кьац1ана шалвар.
Зал ,зин диде хъуьрейла
Шад жеда гьалар.

Хатадай мад чайдин къаб
Аватна гъиляй.
Хайит1ани ,чан диде
Ягъмир зун хъиляй.

Зун гъвеч1и я ,кьаз вуна
Эцига мет1ел
Авурт1ани хатаяр
Гъил элкъуьр кьилел.

Алукьна ,зин т1ар хьанвай
Мет1ел алай хер.
Сагъ хъийидай дарман я
Зин дидедин хъвер.

Зазни хъуьрез чирайди
Диде я эвел
Хъвер хьурай йифиз-юкъуз
Дидедин сивел.

Инсан я вун заз к1ени
Кьазва за хиве.
Вун зин дамах ,шадвал я
Хъуьрезвай диде.