булах

Гулья Мисриханова
Михьи я чин булахдин гьамгадин ятар
Ша булахин серинрик стхаяр,вахар.
Гуьгьуьлар ачух хьурай, муьгьуьббат рик1е.
Квез къуватар артух хьуй,илгьамдин рекье.

Абукевсер ,магьи я и булахдин дад.
Геж тавуна ша инал,кам къачуна фад.
Лагь,булахдал виридаз хуш жедай гафар.
Сагърай ,,ЛЕЗГИ ЧИЛ,, лугьуз рахурай цавар.

Хкуд лезет булахдал,ажеб хуш вахт я
Хайи чилел к1вач вегьен,им ч1ехи бахт я.
Мад гьалтда чун булахдал,йис кума вилик
Ц1ийи умудар кутада,къастари  рик1ик.

Лезги чилел ала ,чин дидеяр мягькем.
Руьгьдикай булах хьанвай,яд авай зем-зем
Ватандин къадир авай ,рушар я лезги
Сагъ хьурай зин ч1ехи халкь,САГЪ ХЬУРАЙ ВИРИ!

Бул хьурай куьн булахдин ,пак михьи ятар
.Билбилар хьиз рахазва чин лезги вахар.
Гьукуматар пара я куьн вири авай
Сагъ хьурай лезги вахар ,булахдал атай.

Хъухъ булахдин михьи яд,гьалал хьурай квез.
Хабар це куьн гьалдикай ,мукьвал-мукьвал къвез.
Кьулухъ жемир,вилик ша фад чин булахдин хъваз михьи яд
Пудкъад йисар хьанвай тамам,чин арада амач авам!!!!!!