Багряне листя

Оксана Майданська
Як рясно коло хати зацвіла Калина,
Зелене листя густо в білім цвіті.
То МАМА її біля хати посадила,
Щоби росла гарненька як дівчина.

Та ми її не оцінили - до кореня спилили,
І тільки корінь міцний був та не здавався.
Він глибоко і широко в землі зростався,
І топірець немов той м'яч все відбивався.

Я не замітила як виросла і знову є висока,
Коли цвіла не дало листя цвітом милуватись.
Чи то природа мати вже від нас оберігала,
Та так боялась що листям квіти приховала.

І от минає літо,а кущ високий - пишний,
Поміж багряне листя, густі червоні грона.
І називається вона "Червона калина",
Це - Символ Віри Українського Народу.
       12.08.2016рік     20:30      О.М.