Дуель

Анатолий Павленко
                О.С. Пушкіну

До  слави  вправно  торував  стежину.
Іще  й  життя  безмежно  так  любив…
Та  виклик  смерті  без  вагань  зробив,
Бо  на  кону  стояла  честь  дружини.

Вхід  в  небуття  йому  відкрила  пуля,
Та  все  ж  Поета  вічність  не  взяла:
Поезії  потужні  два  крила
Його  ім’я  століттям  повернули.

---