Het tijd om te zwijgen

Дашо Аргунская
 
Het tijd om te zwijgen

Indien de vrede  zo  fijn  is
Als vleugels van de vlinders,
En de vogels naar een andere lente verlangend
Geen nesten maken meer..
Indien de  openscheurde door de tanken aarde
Van binnen uit
Met de witte schedels schijnend
Door de kreten van kraaien
Roept voluit
- Ik herinner  me het nog
Hoe de gouden tarwen aren
Naar de blauwe  hemel groeien,
Er komen neergeschoten dromen
In de nacht..
En jij zwijgt.
Om het evenwicht van de stilte
Niet te breken.
Het tijd om te zwijgen..
   

       ***
Время молчания...


Когда так хрупок мир
 Как крылья бабочки,
И птицы гнёзд не вьют,
Всё ждут другой весны.
И вспоротая танками
 Земля
 Нутром наружу,
Белея черепами,
Сквозь клики воронья
 Скорбит в голос
- Ещё я  помню,
Как взрастал в небо
 Налитой колос ..
В ночь посещают
 Лишь расстрелянные сны.
И ты молчишь,
Чтоб не нарушить
 Равновесье тишины.
Время молчания ...