Complotul timpului... на румынском языке

Анатолий Унку
Mai am un singur chin pe lume,
Complotul timpului cum sa-l inving?
Durere imi provoaca al tau nume,
Si sufletul a inghetat de frig.

Timpul sa facut faimos plugar,
Indiferent brazdeaza aria vietii,
Si-a vesniciei eu sorbesc amar,
Si-ating hotarele tristetii.

Fosneste iarba-n verdea lunca,
Si seara fata isi arata,
Iar norii acestea albi ca vata,
Un dupa altul se alunga.

Se spanzura paiangenii in vie,
Si linistea de fum e agatata,
Iar soarele e dus pe nasalie,
Intr-un amurg ce-n sange se ineaca.

Anatolie Uncu    09.08.2016