Ой, цвiркунчiку

Татьяна Ахинько
   Ой, цвіркунчіку, ти непомітний,
   Що співаєш, мій друже?..
   Вечір тихий, духмяний, бо літній
   Теплим подихом круже.
   Зорі сяють - сріблястії очі...
   Завмира все навколо.
   Проти темної, пізньої ночі
   Лине дивнеє соло!
   Ти співаєш мені колискову?..
   Ти цвіркочиш невпинно...
   Наче милу ведеш ти розмову.
   Сон вінчає гостинно.

   Засинаю дитинно.