Соромно насправдi - не зiграти

Надежда Шершун
Я ніколи не продам свою свободу.
І ніколи не звикатиму до тиші.

Пити треба звісно - чисту воду.
Каламутна- справді не колише.

Фільтрувати різні забаганки.
Відрізняти гіркоту від солі.

Хай мовчать в засаді партизанки.
І лежить той пил на антресолях.

Хай пищать від страху тихо миші.
Хай мовчать усі раби й підлеглі.

Курять нарики в підвалах десь гашиші.
Навкруги - залеж(а)ні і полеглі.

Хтось полеглий, хтось таки підлеглий,
Хтось лежачий, в когось просто - лажа.

Хтось застиглий в часі чи застряглий.
В когось чистий лист, а в когось - сажа.

Хтось заб'є, а хтось таки промаже.

Імовірність звісно невисока.
Просто так - спокійно існувати.

Це ж не тиха гавань чи протока.
Та потоп не слід імітувати.

Покидай шаблони й постулати.
Поки дай собі часу пожити.

Соромно таки - не програвати.
Соромно насправді - не зіграти.

Бо майбутнє - треба заслужити.