Пов яло лихом

Игорь Голомозый Украина
Повіяло лихом –
Трепенулось серце.
Додолу упало,
Й розбилось люстерце.

За плечі козацькі
Учіпилось горе.
Кольором червоним
Багровіє море.

Ухопив за горло.
Господи, дай сили.
Удобрюють землю
Без ім’я могили.

Полилися сльози
Старенької мами.
На душу невинну
«Давят сапагамі».

Безбожні мерзоти
Святиню плюндрують.
Злорадно вбивають,
Мучають, гвалтують.

Господи-Святитель,
Освяти шаблюку –
Козацькому роду
Рубати «гадюку».

Боже, повели нам
Змія задушити.
Нечистую силу
В пеклі утопити.
*****