Мiсто захоплення

Константин Матаков
***

Необмежений термiн придатностi
Необхiднi менi його вигадки
Досконалiсть форм, пошук iснуючих
За ухвалою суду небесного

Тiльки пiсля закiнчення термiну
Надолужити треба прогаяне
До суворих вдаватися заходiв
З почуттям Львова власної гiдностi

Поступитися мiсцем свiдомостi
Повернути на жарт неповернення
Довести до загального вiдома
Докорiнний перегляд свiтогляду

У скрутному становищi вулиця
На пiдтвердження цього – дощ, блискавка,
Площа Ринок заради пристойностi
На додаток до всього – храм Стрiтення

За наявними даними – мешканцiв
Щосекунди назвати на прiзвище
Притягати до вiдповiдальностi
Розпочати про Львiв обговорення

Потiм, за обопiльною згодою,
На громадських засадах, з молитвою,
Через непередбаченi милостi
Поновити все мiсто захоплення

Ось Свободи, Вiрменська, Клепарiвська,
Як тобi не триматися осторонь?
Свiт: Катедри, Успiння зображення
Зруйнувати його не дозволить Вiн

               
                180716   18.00


На фото: здание Львовского университета безопасности жизнедеятельности (ул. Клепаровская, 35)