Чу те, друг мiй пiшов воювати

Светлана Пузина
              «я молюсь за тебе Богу»

Чуєте, друг мій пішов воювати -
Нас захищати від злодіїв клятих.
Мир через них, що здобув сорок п’ятий,
Знову від бомб перестав існувати.

Звикли до неба, де сонце і зорі,
І  на земній процвітали ми кулі.
Як діточок відпускати під кулі?
Серця не вистачить матері з горя.

Чорна війна - як та відьма патлата.
Щем від імен, що летять з вуст жіночих –
Камінь навічно в душі. Плачуть очі,
Що не побачать живого солдата.

Від ворогів нашу землю звільняти
Друг став у лави держави, затятий.
Буду молитвами Янголам йняти,
Щоб повернувся він всіх обійняти

Рідних людей… І замовкнуть гармати
Знов підіймемо червону калину,
І посміхнеться народе єдиний
В щирій подяці відважним солдатам.

*йнЯти – верить
*затятий – стійкий, непохитний
*щем – щемящая боль               
               
                17.07.2016