про врожай

Маша Семенова
кров й людські сльози, напевно, найдієвіші оргдобрива.
на полях боїв та трагедій ласо квітнуть рослинні поля.
і в пропорціях прямих - більше врожаю, бо більше змордовано,
бо така вже праматір - невситна й родюча земля.

бо таке вже-то коло життєсмерті, міцне й аксіомне.
бо така вже-то вдача - жертва душ на насиття нащадків.
бо такі ж паралелі - паралельні полеглих колони,
паралельні ряди житніх колосів й кукурудзяних початків.

зміни змін, де слово окремого - пустка.
час іде. бо час мусить іти.
й поки танцюють затворами руки,
нас чекають врожайні і ситі роки.