Лужами сердца... Из Юрия Лазирко

Кариатиды Сны
ЮРИЙ  ЛАЗИРКО
Калюжами серця
(http://www.stihi.ru/2016/07/05/10499)
----------------------------------------

***
думки росли серцем
як у дощі
калюжі
аби не їхала голова
і не виступала байдужість

аби зливалася мить
і творила море
на півслова глибокеє
на відкриту горлянку
просторе

щоб мостів не було
тільки хвилі тендітні
лоскотали би нерви
наче леза трави
небо у квітні

і кораблики душ
пропливали би клином
без гармат
і суцвіттям вітрил уквітчали
синь журавлину

хай пливуть
не спішать
аж почнуть мерехтіти
в повномісячній старці
крихти згублених мрій
з вогнища літа

молоді береги
хай виношує спокій
припорошують сни
в те
що ранки проникнуть
сонячним соком


******************************


***
мысли росли в сердце
как  от дождя
лужи
дабы не  «ехала» голова
с поспешностью их равнодушной

дабы вливалось мгновенье
и делало   море
глубже хоть на полслова
на открытую глотку
просторней

чтоб не стало мостов
только  волны кипели
щекотали  бы нервы
словно лезвия  трав
небо апреля

и кораблики  душ
проплывали бы клином
без пушек
и соцветьем ветрил украшали
синь журавлиную

пусть плывут
не спешат
наполняются светом
полнолуния сгустки
в крохах прежних мечтаний
жаркого лета

молодые брега
так покойно высоки
припорошат нам сны
в то
что утром прольётся
солнечным соком