Лист матерi лист до небес

Волкова Тася
Дорога, рідна, мила, золота моя матусю! Ти світло моєї душі, причина моєї радості і печалі водночас. Я дуже вдяна тобі, моя ріднесенька, за подароване мені життя, за всі ті ночі та дні, які ти присвятила мені, твоїй маленькій крихітці-донечці. Дякую за всі колискові, що ти наспівувала мені в дитинстві, спасибі за казки, які ти розповідала мені. На жаль, лихо не минуло нашого порога, моя найчудовіша матусенько. Воно прийшло несподівано ... Як зміюка підкралося до нашої хати і забрало тебе, залишивши мене маленькою, беззахисною дівчинкою...
Промайнуло вже сім років як ти полинула в небо на вічний спокій. Я знаю, ти тепер мій янгол-хранитель. Ти завжди поруч! Я відчуваю це. Твою ніжність, ласку, підтримку у важку хвилину, турботливі обійми. Жагучий біль спалює моє крихітне серденько, душа моя омита сльозами гіркої печалі, присмак невимовної втрати, як отрута, роз' ї дає її, але я живу заради пам"яті про тебе, найпрекрасніша моя матусенько. Сім років -2555 днів, я живу в цьому світі без тебе, твоєї посмішки, твого доброго слова.
Щовечора спогади огортають мене своїми холодними руками. Здається, я зовсім безсила. Надійно сховані від чужих очей фото, нагадують про тебе знову і знову. А сни... Сни... Щоразу прокидаюся у краплинках поту від жаху. Жаху, що тебе немає поряд.
Матусю, моя лебідко, моя найніжніша трояндо, моя голубко, не знаю чому ти покинула цю грішну землю, але знай, я сильна, я смілива, я житиму, щоб і пам ять про тебе жила.
Матінко, з небес ти бачиш, що я не самотня. У мене тут з'явилася інша чудова родина, яка любить мене, дбає про мене. Матусенько, жінка, яка взяла мене маленькою на виховання, також мені мама. Тому ти, моя матусю, живеш в моєму серці, а інша матуся - зі мною тут, на землі, яку ти покинула. Я вдячна вам обом, МАТУСЕНЬКИ!
Мамочко, ріднесенька моя, пробач, за все своє дитя. Можливо, колись я тебе засмутила, була неслухняною, або пізно почала ходити, говорила не стільки слів перших, як тобі хотілося. Вибач, матусю, вини моєї в тому нема. Шкодую лише, що не розуміла тоді слова "люблю" і не говорила його тобі. А зараз кажу тобі, найдорожча моя матусю: "Я люблю тебе! Дякую за життя!"
22 березня 2016 року Твоя донечка Тася Волкова.
P.S. Лист надіслати небесною поштою до моєї матері.