Нiч на Iвана Kупайла

Волкова Тася
Підем, коханий, на беріг ріки.
Прохолодою вечір диха…
Там сплелися вербові гілки,
Хвиля берег цілує стиха.

Милуватися станемо ми
Оксамитом купальської ночі.
Там багаття в обіймах пітьми,
Там збуваються мрії дівочі.

Хто зуміє, кому пощастить,
Квітку папороті зірвати,
Той довіку себе захистить –
Буде долю щасливую мати!

А дівчата вінки сплетуть,
Кожна свічку свою запалить
І з поклоном, в далекую путь,
В путь тривожну вінок відчалить.

На широкому плесі ріки,
Де русалок зелені коси,
Навсебіч розпливлися вінки,
А вода їх все далі відносить.

Тиша літала на крилах пісень,
Хвиля ніжно вінки гойдала.
Вже просинався розбуджений день –
Дивне свято Івана-Купайла…