Из Сары Тисдейл - На ветру

Юрий Иванов 11
                САРА ТИСДЕЙЛ


                НА ВЕТРУ


                Радость птицей летит,
                Любовь - нежным листком,
                Беда подступит к нам
                Медлительным стариком.

                Радость поймаешь, коль ты крылат,
                Любовь - если быстр гонец;
                Но будет беда всегда с тобой,
                Когда утехам - конец.

                08.07.16

                SARA TEASDALE

                ON THE WIND

                Joy goes by like a bird,
                Love goes by like a leaf,
                But slow as an aged man's
                Are the steps of grief.

                Catch joy if your wings can fly,
                And love if your feet can run;
                But grief will still be there
                When the game is done.