Неначе небо впало

Георгий Олегович Хват
Неначе небо впало з неба
І хмарки низько так летять.
Чи сонцю спочивати треба –
Стомилось в спини їх ганять?

А  хмари, наче чують волю –
До діла  зразу ж зібрались –
Та й градом –  ну, гулять – по полю
Та ще й на місто понеслись.

І всі там вулиці змочили,
І грім жахав, народ аж зблід.
Та тільки вікна зачинились,
Не дочекались – і на схід.

Прокинулось в останнє сонце
Та й завершило свій танок.
І витекло за обрій, з донцем
І ніч прийшла – за кроком крок...


оригинал:

Будто бы небо упало

Богдана Синюк

Будто бы небо упало,
Тучи так низко летят
Солнце наверно устало
В спину их вечно гонять
 
Тучи, почувствовав волю,
Сразу за дело взялись
Градом ударив по полю,
В город они понеслись
 
Улицы все там помыли
Громом пугали народ
А когда окна закрыли
Тут же ушли на восход
 
Солнце лениво проснулось,
Сделав последнее ПА
И в горизонт окунулось
Ночь к нам на землю пришла


картинка из Сети