калюжами серця

Юрий Лазирко
думки росли серцем
як у дощі
калюжі
аби не їхала голова
і не виступала байдужість

аби зливалася мить
і творила море
на півслова глибокеє
на відкриту горлянку
просторе

щоб мостів не було
тільки хвилі тендітні
лоскотали би нерви
наче леза трави
небо у квітні

і кораблики душ
пропливали би клином
без гармат
і суцвіттям вітрил уквітчали
синь журавлину

хай пливуть
не спішать
аж почнуть мерехтіти
в повномісячній старці
крихти згублених мрій
з вогнища літа

молоді береги
хай виношує спокій
припорошують сни
в те
що ранки проникнуть
сонячним соком

27 Квітня, 2016