Жътварят

Дафинка Станева
Насред небесната нива
нехаен жътвар
захвърлил е лунния сърп.
По стърнищата от галактики
разпилял е звездните класове.
Втурвам се да ги събирам,
но уморена се спирам
и коленича
в хармана на Млечния път,
спомнила си,
че жътварят е всъщност Творецът.