Хтана зун мад ватандиз

Гулья Мисриханова
 Мад хтанва зун ВАТАНДИз
Секинариз т1ал
Йиса секин дахьай рик1и
Къачузмач мад къал.
Мад хтанва зун ватандиз
Къужахда кьаз ам.
Галат тийиз тик гуьнейрай
Къачузва за кам,
Къалгъанрини чухваз зак1ам
К1вачик кват1н къван
Хтанва зун гьа ватандиз
Им я зин ВАТАн!

Зин ВАтанда гьар са касдин
Чин ачух рик1 михьи я
Инин цава ,йифиз гъетер
Амайбурлай экуь я.
Рекъинини кьве сеферда
Ахтухарда чимивал
Т1ебиатди кьаз къужахда
Рик1е твазва К!ЕНИВАЛ.


Мад хтанва зун ватандиз
Хьаран фу авай
Санайни хьанач а атир
Жагъуриз завай.
Мад хтанва зун ватандиз
Булахрин яд хъваз.
Зин Шалбуз -дагъ ва КАсни гьуьл
Кьве гъиливни кьаз!

Рагъул ят1ани Самурдин вац1
Ватандин яд я.
Гьина уьмуьр фейит1ани
Ватан зин сад я.
Мад хтанва зун ватандиз
Чилел зин хайи.
Нефесдик кваз физва хуруз
Зин ватандин ни.

Четин рекьер тик гуьнеяр
Ватан я ВАтан.
Зин лезги халкь ,чан жуванбур
Куьн я заз масан!
Яргъараваз физва уьмуьр
Рик1ева ВАтан
Хайи чилик кутур лугьуз
Са к1ус пай жуван!

Шад я зун дустарихъ галаз
Хтанва зун мад.
Бес вучиз ,чун саналлай вахт
Физва икьван фад!!!!!