Я йому малювала крила

Янина Бурмистр
Я йому малювала крила
Та під своїми берегла,
Щоб якась незбагненна сила
Його з розуму не звела .

Він літати учивсь поволі
Та до неба не діставав,
Долітав до вершків тополі
І додолу мерщій падав.

Сонце міцно стискало очі,
Закриваючи білий світ ,
Тільки він, в мерехтінні ночі
Мріяв перший здійснить політ.