22 июня. Липа цветёт... - Билингва

Николай Тюрькин
22 июня. Липа цветёт...
 
Липа цветёт, аромат фимиама
Льётся волшебной струёй.
День рожденья сегодня у моей мамы,
Ушедшей давно уже в вечный покой.
 
Ты не любила день этот,
Свои не праздновала рождения дни,
Только отца поминала – моего Деда,
Не вернувшегося  с войны.
 
Летний июньский день долгий самый,
Он как картина «Чёрный квадрат»
Висит надо мной тенью моей мамы
И тенью невосполнимых военных утрат.
 
22 июня 2012 г.


22 ащемковста.Пяшесь панжи...
 
Пяшесь панжи, а шиньфть фимиамань
Кандцы ёфксонь  уфаманякс кожфсь.
Шачем шись тячи тядязень маланьть,
Туфть ни кунара эрь пингонь покойс.
 
 
Тя шинять ашеть кельгонде аньцек,
Шачем шицень аф тиеть илакс.
Тя шиня фалу лятфнеть аляцень,
Кона фронтса  шавфста илядсь.
 
Кизонь июнень шись сембода кувака,
Сон эхянь няфнема «Равжа квадратсь»
Нюрьги  тидязень цильфкс вельхкссон тага
И цильфкс аф пяшкодеви войнань имафксть.
 
22 ащемковста (июньцта) 2012