Кан кули

Игорь Голомозый Украина
Ось і закінчилось
Навчання у школі.
Сонечко фарбує
Животики голі.

По яру опуку
Босоніж ганяють.
Подряпані ноги
Колючки впинають.

Побігли на вигін,
Місце там для збору.
«Палки-виручалки»
 Підлітають вгору.

Посиніли губи
У ставку купатись.
Із верби у воду
Пірнуть не боятись.

Зранку – сінокоси,
Допоможу тату.
Граблями тяжкими
Сіно загрібати.
 
Підмету подвір’я
Та й піду до хати.
Трішечки спочину,
Аби сили мати.

З мамою подоїм
У стійлі корову.
Парне випиваю
Я кружку здорову.

Темніє.Вже нічка
На землю спадає.
Молюся до Бога
І спати лягаю.
*****