Дощ-музико, грай!

Таня Розенталь
Фото с интернета

Зливою зірвались з неба
Краплі, збивши роси.
Засліпили мені очі,
Намочили коси.

Скрізь сорочку білосніжну
Хлинули до тіла,
Щоби я своїм теплом
Їх усіх зігріла.

Бешкетує дощ на волі.
Що він робить – знає:
Дощову свою музику
Чемно вибиває.

По листках і пелюстках
Ніжні струни ллє.
По брущатці і мостах.
Наче в бубен б’є.

Те, що я уся тремчу –
Дощик, не зважай.
Нічого, що й з черевиків
Ллєшся через край.

Я люблю твою музИку
Дужу і завзяту…
Хай до ниточки промокла,
Не сховаюсь в хату.