Розмова з Русалкою

Эмма Пантелеева
 - Казковая Русалонько, подаруй перлину.

 - А приходь, як місяць зійде,
                до тебе приплину,
принесу тобі перлинку, погуляєм трішки.
Світла нічка настеляє місячні доріжки.

 - Та при місяці не буду з тобою гуляти.
В темну нічку мене з хати не пускає мати.
А як сонце ясне зійде, припливай до мене,
принесу тобі віночок з рути та ромену.

 - Сонця ясного боюся - палить, не голубить,
всю красу мою прозору висушить, погубить.

 - Казковая Русалонько, як же нам
                зустрітись?
Одна одній ми довіку будем тільки снитись...


Рис. автора