Летит за горизонт душа... Из И. Боговиной

Кариатиды Сны
ИРИНА БОГОВИНА
Бiжу над полем колосистим
(http://www.stihi.ru/2016/04/11/5021)
--------------------------------------

          ***
Біжу над полем колосистим,
Стежина в росах в"ється чистих,
Птахи у радості щебечуть,
Їм пшениці в долоні плещуть.
Проміння сонця щедро ллється,
Белькоче світ весь і сміється,
Летить у синь за обрій неба
Душа, чи пісня квітів степу...
Вклонюсь до кожної рослини,
До жовтих соняхів в хустинах,
І до ромашок сніжно-білих,
Що майорять на рідних схилах...

         ***

***************************


***
Я рядом с полем колосистым
Бегу... Тропинка в росах чистых,
И радостно щебечут птицы,
В ладошки хлопает пшеница.
Повсюду солнце щедро льется,
А мир лепечет и смеется,
Летит за горизонт в синь неба
Душа, а может, песня хлеба...
Склонюсь я к каждому росточку,
К подсолнухам в смешных платочках,
К панамкам белым у ромашек,
Пестреющих на склонах наших.