Про Рим

Инесса Завялова
Чому я Рим люблю не знаю.
Він сильний!
Може, він орнамент часу, що минув.
Рим минулого люблю - античність.
Хоча в Египті - зорі моїх мрій.
Язичники - малюють фарбами див.
Чи може син мені внушив, що Рим Прекрасний.
Він греків критикує, і каже Рим майбутнє - мирне сьогодення.
А, може, Цезарь був занадто велич...
Люблю я Рим за Цицерона.
За нині Рим люблю.
За воінів, за дух стратегів.
Варвари... Можливо так.
Романтика про Рим прекрасна .
А... де реальність, в яких віках
На ангелів схожа?
Поети, актори, гладіатори та мудреці -
Все переплетено для знаті.
У роскоші купалась знать.
Простолюдини жили тяжко.
Реальність Риму непрекрасна.
Зрозуміло - міф прекрасний.
Мій син критикує греків
І Египет теж.
Ми з ним в суперечках історичних часто,
Але про Рим говоримо сучасно.
Вчора ввечері ми з братом теж про Рим
Затіяли розмову, йому Китай довподоби.
Йому в Римі некомфортно
Вертуально мандрували ми,
Колоквіум домашній весела і цікава річ.
Я за Рим, хоч Карфаген розрушили зухвало.
Ну... що поробиш... доля, рок.
Катона я люблю, його політика хватка.
Можливо, про Рим є чорні теми.
Машина часу - така прекція неопасна.
Живем лише пірнанням в минуле.
Античність - далекий світ.